Domácí hořčice
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
120 g hořčičných semínek
125 ml vinného nebo jablečného octa
necelý hrnek vody
lžíce medu
2 lžíce tymiánu
2 lžíce rozmarýnu
špetka chilli
trochu vody (4-5 lžic)
sůl
Postup:
1. Hořčičná semínka namočíme do směsi vody a octu na 2 až 3 dny. Za tu dobu absorbují takřka veškerou tekutinu.
2. Pak hořčici rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi a podle potřeby ještě přidáme vodu, případně dochutíme.
3. Dáme do skleničky a uchováváme v lednici.
Tip: Podle chuti můžeme přidat více medu, nebo přírodního sirupu, případně jiné bylinky a křen.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.