Čočkové karbanátky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
200 g hnědé čočky
1 vejce
nasekaná červená cibule
2 až 3 hrsti špenátových listů
česnek
citrónová šťáva
mletý římský kmín
hrnek strouhanky
1 až 2 hrsti mletých ořechů
nasekaná petrželka
sůl, pepř
Postup:
1. Čočku vaříme doměkka v dvojnásobném množství vody, poté zčásti rozmixujeme.
2. Na pánvi opečeme cibuli, přidáme citrónovou šťávu a trochu soli.
3. Přidáme nasekaný česnek a špenát, který necháme zlehka zavadnout.
4. Smícháme s čočkou společně s ořechy, sttrouhankou, petrželkou a kmínem, dochutíme solí a pepřem.
5. Směs necháme přes noc odležet v lednici.
6. Pak ze směsi formujeme karbanátky, které pečeme v troubě při 170 stupních asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.