Čočkové karbanátky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
200 g hnědé čočky
1 vejce
nasekaná červená cibule
2 až 3 hrsti špenátových listů
česnek
citrónová šťáva
mletý římský kmín
hrnek strouhanky
1 až 2 hrsti mletých ořechů
nasekaná petrželka
sůl, pepř

Postup:
1. Čočku vaříme doměkka v dvojnásobném množství vody, poté zčásti rozmixujeme.

2. Na pánvi opečeme cibuli, přidáme citrónovou šťávu a trochu soli.

3. Přidáme nasekaný česnek a špenát, který necháme zlehka zavadnout.

4. Smícháme s čočkou společně s ořechy, sttrouhankou, petrželkou a kmínem, dochutíme solí a pepřem.

5. Směs necháme přes noc odležet v lednici.

6. Pak ze směsi formujeme karbanátky, které pečeme v troubě při 170 stupních asi půl hodiny.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.