Jogurtový táč s ovocem a drobenkou

Lehký a nadýchaný je tenhle jogurtový táč podle receptu od Marie Králové z Vranova nad Dyjí. Ovoce na něj použijte čerstvé nebo kompotované, které máte k dispozici.

Budete potřebovat:

2 malé bílé jogurty nebo 2 malé zakysané smetany
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
sklenici cukru krystal nebo krupice
1 vanilkový cukr
1,5 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
na špičku nože soli

ovoce dle chuti

Postup:

1. Všechny ingredience smícháme v míse dohromady, nakonec zlehka vmícháme sníh.

2. Nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.

3. Ozdobíme jakýmkoliv ovocem (čerstvým, nebo kompotovaným) a posypeme drobenkou.

4. Pečeme v troubě zhruba na 160 stupňů asi 20 minut.

autor: Archiv Apetýtu

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.