Kuřecí kroketa plněná sýrem

Školní jídelna na Novolíšeňské v Brně už několikrát soutěžila o nejlepší školní oběd a její vedoucí Růžena Žižlavská se neustále snaží hledat netradiční náměty na jídla pro školáky. Právě od ní je recept na tuhle dobrotu.

Budete potřebovat:

kuřecí kroketa:
320 g kuřecích steaků
160 g hladké mouky
160 g strouhanky
3 vejce
80 g hermelínu
80 ml mléka
1 rohlík
sůl, pepř
muškátový květ
olej

příloha:
brambory
máslo
květák
brokolice
mrkev
paprika
petrželka
sůl
kmín

Postup:

1. Rohlík namočíme v mléce.

2. Kuřecí maso pomeleme, osolíme a opepříme, přidáme žloutky, muškátový květ, rohlík a vypracujeme těsto.

3. Z něj tvoříme krokety a to tak, že do kousku těsta vždy zabalíme "špalíček" hermelínu.

4. Krokety poté obalujeme v trojobalu.Smažíme ve fritovacím hrnci.

5. Na přílohu uvaříme oloupané a pokrájené brambory s osolené vodě s kmínem.

6. Scedíme a přidáme trochou másla a nasekanou petrželku.

7. Promícháme se zeleninovou směsí, kterou připravíme povařením očištěné a nakrájené zeleniny.

autor: Zuzana Plíšková