Letní linecký koláč s krémem a jahodami

Recept z pondělního Apetýtu vysílaného 4. června, který posluchačům nabídla Marcela Antošová.

Potřebujeme:
na těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 80 g cukru krupice, 1 žloutek
na krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 50 g moučkového cukru, 60 g másla, jahodovou marmeládu, jahody

Postup:
Vypracujeme těsto z mouky, másla, cukru a žloutku. Vyložíme jím koláčovou formu. Těsto vidličkou několikrát propícháme, upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme vychladnout.

Připravíme krém: Smícháme mléko, pudinkový prášek a vanilkový cukr, ze kterých uvaříme hustý krém anecháme ho vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vychladný pudink, dokud nevznikne hladký krém.

Po vychladnutí korpusu ho potřeme jahodovou marmeládou, naplníme krémem a ozdobíme jahodami.

autor: Marcela Antošová