Letní linecký koláč s krémem a jahodami
Recept z pondělního Apetýtu vysílaného 4. června, který posluchačům nabídla Marcela Antošová.
Potřebujeme:
na těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 80 g cukru krupice, 1 žloutek
na krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 50 g moučkového cukru, 60 g másla, jahodovou marmeládu, jahody
Postup:
Vypracujeme těsto z mouky, másla, cukru a žloutku. Vyložíme jím koláčovou formu. Těsto vidličkou několikrát propícháme, upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme vychladnout.
Připravíme krém: Smícháme mléko, pudinkový prášek a vanilkový cukr, ze kterých uvaříme hustý krém anecháme ho vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vychladný pudink, dokud nevznikne hladký krém.
Po vychladnutí korpusu ho potřeme jahodovou marmeládou, naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka