Nepečený dezert s marcipánovým krémem

Na tenhle dezert ani nepotřebujete troubu. Připravila ho naše redaktorka Zuzka Plíšková.

Budete potřebovat:

100 g marcipánu
50 ml vaječného likéru
2 plátky želatiny
300 ml smetany ke šlehání
piškoty
čokoláda a ořechy na ozdobu

Postup:

1. Marcipán najemno nastrouháme a smícháme s vaječným likérem, nebo vše rozmixujeme, aby vznikla jemná pasta.

2. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

3. Vyždímáme a v rendlíku rozpustíme.

4. Jakmile odstavíme ze sporáku, smícháme s marcipánovou hmotou.

5. Smetanu vyšleháme a postupně přimícháme k želatinové směsi.

6. Navrstvíme do vhodné formy, nebo nádoby a prokládáme piškoty.

7. Na závěr polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme ořechy.

8. Před podáváním necháme alespoň 2 hodiny v lednici.

autor: Zuzana Plíšková