Špenátový nákyp
Špenátu není nikdy dost. Tentokrát naše redaktorka Zuzka Plíšková vyzkoušela recept na špenátový nákyp.
Budete potřebovat:
máslo
strouhanka
4 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
balíček sekaného špenátu
4 žloutky a 4 bílky
sůl, pepř
4 lžíce parmezánu
100 g strouhaného tvrdého sýra
Postup:
1. Malé zapékací mističky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2. Kousek másla rozpustíme v rendlíku, přidáme mouku a připravíme jíšku.
3. Odstavíme z plotny, přilijeme mléko a krátce zahřejeme, dokud směs nezhoustne.
4. Dochutíme solí, pepřem. Stáhneme z plotny a zašleháme žloutky (jeden po druhém).
5. Přidáme oba druhy sýru, nasekaný špenát a dochutíme.
6. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně přimícháme do připravené směsi.
7. Rozdělíme do mističek a pečeme asi půl hodiny při 190 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.