Tatarská omáčka z cukety podle posluchačky Šany
Posluchačský recept, který zazněl v pátečním Apetýtu s Marcelou Vandrovou.
Na omáčku potřebujeme: 2 kg cukety, 2 velké cibule, 1 stroužek česneku, 3 feferonky, 1 nastrouhaný křen.
Vše uvaříme v dostatečném nnožství vody do měkka, slijeme vodu a přidáme 2 dcl oleje, 13 dkg cukru krupice, 1 dcl octa, 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 4 lžičky soli a 3 lžičky pepře. Rozmixujeme do hladka, za horka plníme do sklenic a 20 minut sterilujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.