Recepty Apetýtu13. července  2017 v 11:00  

Tvarohové lité řezy

Tvarohové lité řezy - Foto: Petr Meduna

Tvarohové lité řezyFoto: Petr Meduna

I mezi muži jsou věrní posluchači Apetýtu. Jedním z nich je Petr Meduna z Dobšic u Znojma, který nám poslal tento recept. Už si ani nepamatuje, od koho ho má, ale u nich doma jsou tyto řezy velice oblíbené.

Budete potřebovat: 

těsto:
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru
2 špetky citrónové kůry
1 špetku soli
3 lžíce kakaa
250 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku na pečení
200 ml mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva 

tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru
2 vejce
1 vanilkový pudink
200 ml mléka 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Smícháme suroviny na náplň a dáme stranou.  

2. Na těsto nejprve vyšleháme vejce s oběma cukry a přidáme zbytek surovin.  

3. Vzniklé těsto vlijeme do vyššího a hrubou moukou vysypaného plechu.  

4. Na těsto pak nalijeme tvarohovou náplň a vidličkou opatrně rozmícháme, aby vznikl vzorek.  

5. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut. 

Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-pátek 10:04  |  Délka pořadu: 90 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 20. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Skandinávská hrachová polévka

    Tato polévka se třeba ve Švédsku objevuje tradičně na stolech ve čtvrtek, protože bývala takovou přípravou na páteční půst. Ještě dnes to prý dodržují přinejmenším v některých školách a u armády. Po polévce pak následoval...

     
  • 17. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Plněné koblihy

    Netradiční recept na koblihy, které jsou výborné, nejsou mastné a velmi netradičně jsou plněné mákem. Recept poslala posluchačka ze Svatoslavi.

     
  • 16. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Slané tyčinky

    Pokud si chcete vyzkoušet opravdu poctivý recept a nekupovat listové těsto v obchodě, určitě vyzkoušejte recept od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Tento postup je totiž opravdu klasický.

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace