Fanoušci míří na Masarykův okruh i z obavy, že jde o poslední Grand Prix v Brně

15. srpen 2015

Fanoušci rychlých motorek mají tento víkend sraz v Brně. Kvalifikacemi tam dnes pokračují závody Grand Prix. Minulý rok prošlo branami Velké ceny za tři závodní dny téměř 250 tisíc lidí. Letos mistrovství světa v Brně slaví 50. výročí a organizátoři očekávají, že fanoušků motosportu přijde ještě víc.

Do kempu u Žebětína dorazila i pětice kamarádů z Rožnova pod Radhoštěm. Na brněnskou Grand Prix jezdí pravidelně už dvacet let.

„Máme dodávku, stany a pro jistotu ještě druhé auto,“ prozrazuje jeden z fanoušků. „Oproti loňskému roku jsme výbavu upgradovali o velký reproduktor a chlazení. Jsme tady parta dobrých kámošů,“ dodává další.

Tím, že pětice kamarádů dojíždí na Masarykův okruh už dlouhou dobu, může srovnávat.

„Dříve šlo závodníkům asi víc o život, teď jsou motorky vybavené elektronikou, takže k žádnému extra úrazu dojít nemůže. Dříve to byl na sledování větší adrenalin,“ přiznávají.

Z Líbeznice u Prahy pak přijela dvojice fanoušků i kvůli tomu, že podle spekulací může jít o poslední Velkou cenu pořádanou v Brně.

„Dlouho jsme tady nebyli. A Valentino Rossi má dobrou formu, očekáváme, že vyhraje,“ říkají Štěpán s Jindrou, kteří přespávají v kempu v obytném voze. „Máme spoustu divokých sousedů z ciziny, uvidíme, co se bude v noci dít,“ doplňují.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů
autor: jel
Spustit audio