Změnili byste minulost, kdyby to šlo? S touto otázkou si pohrává kniha Léto plné neskutečných věcí

13. prosinec 2017

Autorka bestselleru Kniha vzpomínek Rowan Coleman vydala novou knihu, která vychází i v českém překladu. Má název Léto plné neskutečných věcí a klade jednu otázku: Kdybyste mohli změnit minulost, udělali byste to?

Před třiceti lety se matce hlavní hrdinky Luny stala děsivá věc. Natolik děsivá, že si ji nechala celý život pro sebe. Pravda vyšla najevo až nyní, po její smrti.

Odhalení matčina tajemství Lunu i její sestru silně zasáhne – a když zjistí, že se jim naskytla možnost vrátit se v čase do matčina rodného města a dát věci do pořádku, rozhodnou se to udělat.

V New Yorku roku 1977 zpočátku nacházejí více otázek než odpovědí. Pak se ale Luně přihodí cosi neskutečného, téměř magického – potká svou matku jako mladou dívku. Zprvu si připadá jako blázen, ale pak pochopí, jaká šance se jí tím naskýtá. Když může cestovat v čase, dokáže také změnit běh událostí.

Lze to udělat, nepochybně. Ale měla by? Jestliže se totiž odhodlá k činu – jakémukoli – aby změnila matčin život, nebude muset nakonec obětovat sama sebe?

Autorka knihy Rowan Coleman žije se svým manželem a pěti dětmi v hrabství Hertfordshire. Věnuje se velkým tématům: hrdinka prvního českého překladu s názvem Kniha vzpomínek je čtyřicetiletá matka dvou dětí, která trpí Alzheimerovou chorobou v pokročilém stádiu.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio