Na charitativní Kabelkový veletrh stály Jihočešky frontu

2. září 2015

Tisíce kabelek, šátků a kravat darovali lidé na charitativní Kabelkový veletrh. Ten se uskutečnil 2. září v Českých Budějovicích a jeho výtěžek je určený talentovaným dětem ze sociálně slabých rodin. Frontu na kabelky za symbolické částky stály stovky žen už hodinu před otevřením.

Hned po otevření se sál zaplnil a zákaznice začaly vybírat. „Nevím, kam bych tu zlatou kabelku mohla nosit, ale zdá se, že jí nutně potřebuju. Chtěla jsem ale hlavně nějakou červenou, jednu už mám a další určitě ještě najdu,“ pochvalovala si Iva z Velechvína.

„Jsem moc spokojená, já jsem na kabelky ujetá, tak ani nemám limit, kolik si jich koupím. Navíc když jdou peníze na děti, je to skvělé,“ dodala Monika Kordíková.

Podle jedné z hlavních organizátorek Mirky Jindrové poputují všechny peníze k talentovaným dětem z Jihočeského kraje, které jsou nějakým způsobem znevýhodněny. Loni takto veletrh pomohl dvaceti mladým talentům.

Letos bylo na akci k prodeji rekordních 12 tisíc kabelek, šátků a kravat. Kabelkový veletrh Deníku nakonec vydělal pro talentované děti ze sociálně slabých rodin přes 240 tisíc korun

autor: pfr
Spustit audio