Klymčiw po pádu na operaci nemusí, Rallye pro něj ale skončila

12. leden 2016

Motocyklový jezdec Ondřej Klymčiw měl v 9. etapě Rallye Dakar pád, při kterém si poranil pánev a kyčel. Má poškozený také hrudník a žebra. Oproti prvotním informacím ale nemusí na operaci, jeho stav je stabilizovaný.

Podle prvních zpráv si Klymčiw zlomil nohu, krátce před půlnocí SEČ ale zástupci jeho týmu upřesnili povahu jeho zranění. „Podle posledních informací má poranění v oblasti pánve a kyčle. Při pádu došlo rovněž ke zlomenině žebra a následnému pneumotoraxu,“ uvedli. Třicetiletý motocyklista byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Córdobě, kde je hospitalizován. „Zdravotní stav Ondřeje je konzultován s lékaři organizátora závodu v Paříži a je stabilizován.“

Klymčiw letos v Jižní Americe startoval s tovární podporou Husqvarny a před dnešní etapou mu patřilo 25. místo. Loni při své premiéře ve slavné soutěži skončil dvacátý.

Lhotský končí

Na Rallye Dakar skončil i další motorkář Rudolf Lhotský, který nebyl schopen pokračovat kvůli dehydrataci. Organizátoři ho museli přepravit z trati zpět do bivaku. „Po krátkém ošetření v medical centru, kde byl na kapačkách, se připojil k týmu. Fyzicky i psychicky je zcela vyčerpán, ale v pořádku,“ uvedli zástupci jeho týmu Barth Racing na sociální síti.

Lhotský přiznal, že byl totálně vyčerpaný. „Nebylo to dneska vůbec jednoduché, bylo spousta rozbitých kluků, venku je přes 40 stupňů, písek má 70 stupňů. Je to opravdu náročné, bylo to takové peklo u Fianabali,“ uvedl Lhotský, který startoval na Dakaru poprvé.

autor: ČTK
Spustit audio