Český rozhlas Plus naladíte od dnešního dne na VKV i v Klatovech

1. únor 2017

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat tento kmitočet a zahájit vysílání právě v této oblasti, kde zatím signál stanice ČRo Plus nebyl dostupný,“ uvedl ředitel techniky Českého rozhlasu Karel Zýka.

Český rozhlas Plus dnes spouští nový VKV vysílač pro západočeské město Klatovy. Fungovat bude na frekvenci 93.5 MHz s vyzářeným výkonem 200 Wattů a vertikální polarizací. V letošním roce jde o první novou lokalitu, kam ČRo Plus zamířil. Připomeňme, že loni stanice spouštěla vysílače například v Blansku nebo Karlových Varech. Díky středním vlnám se ho například dočkali zájemci i na jihu Čech.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat tento kmitočet a zahájit vysílání právě v této oblasti, kde zatím signál stanice ČRo Plus nebyl dostupný. Budeme se i nadále snažit zlepšit pokrytí i v ostatních částech České republiky,“ uvedl ředitel Techniky ČRo Karel Zýka. Na základě individuálního oprávnění, které vydal Český telekomunikační úřad, bude nový vysílač spuštěn ve 13 hodin z lokality Klatovy - škola. Podrobné informace o tom, jak si naladit stanice Českého rozhlasu, jsou k dispozici na webových stránkách ČRo www.rozhlas.cz/vysilace/portal.

autor: lukpo
Spustit audio