Dočká se Německo třetího celoplošného DAB multiplexu? Problémem je kapacita

19. duben 2017

„Pro provozovatele vysílání, kteří chtějí vstoupit do celoplošné distribuce, je tohle jejich poslední šance,“ uvedl pro Digitalfernsehen Martin Deitenbeck, ředitel saského regulátora.

V Německu finišují v těchto měsících přípravy na spuštění druhého celoplošného digitálního rozhlasového multiplexu ve standardu DAB+. Půjde pravděpodobně o poslední možnost, jak se budou moci zájemci dostat do distribuce na republikové úrovni. Regulátor výběrové řízení na další celoplošnou síť prozatím nechystá. Informoval o tom web Digitalfernsehen. Příprava třetího DAB+ multiplexu není na pořadu dne z kapacitních důvodů.

„Pro provozovatele vysílání, kteří chtějí vstoupit do celoplošné distribuce, je tohle jejich poslední šance,“ uvedl pro Digitalfernsehen Martin Deitenbeck, ředitel saského regulátora SLM, pod kterého tendr na druhou DAB+ síť spadá. Mezi zájemci, kteří by se rádi dostali do digitální distribuce na celorepublikové úrovni, jsou například náboženské Domradio z Kolína nad Rýnem, bavorská Rock Antenne nebo Planet Radio z Hesenska. Mezi zájemci o provozování druhého celoplošného DAB+ multiplexu jsou například společnosti Media Broadcast nebo Absolut Digital – firma, která zároveň představila plán na obsazení celé sítě.

autor: lukpo
Spustit audio