Italské Radio Padania díky satelitu s pokrytím prakticky v celé Evropě

22. září 2017

V multiplexu, kde je šířena tato stanice, najdeme například i programy RTL 102.5, RTL Groove, RTL Best, Radio Italia, Virgin Radio Italia a řadu dalších.

Ve čtvrtek 21. září začala vysílat prostřednictvím družice italská rozhlasová stanice Radio Padania. Signál je šířen prostřednictvím družice Hotbird 13B na pozici 13 stupňů východně v nekódovaném režimu – free-to-air (FTA). Pokrytí satelitu je díky využití svazku „Wide“ dostupné prakticky v celé Evropě. V České republice a na Slovensku postačí pro poslech stanice parabola běžných rozměrů.

Hotbird je stěžejním satelitem pro italské diváky a posluchače, takže je zde k dispozici řada celoplošných, regionálních i lokálních programů. V multiplexu, kde je šířeno Radio Padania, najdeme například i programy RTL 102.5, RTL Groove, RTL Best, Radio Italia, Virgin Radio Italia a řadu dalších – vše v nekódovaném režimu. V Itálii jsou tyto stanice k dispozici i prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+, konkrétně v multiplexu EuroDAB Italia, který je k dispozici z řady vysílačů po celé zemi.

autor: lukpo
Spustit audio