planet radio chce expandovat z hesenského DAB+ do celého Německa

20. únor 2017

Doposud bylo planet radio šířeno pouze v DAB+ multiplexu DR Hessen na území spolkové země Hesensko. K dispozici je i na satelitu Astra a také internetu.

V souvislosti s blížícím se startem druhého německého celoplošného digitálního rozhlasového multiplexu ve standardu DAB+ se objevují informace o prvních zájemcích, kteří by rádi obsadili jeho volnou kapacitu. Po stanicích Antenne Bayern a domradio by se zde objevil rád i provozovatel komerčního planet radia. Informaci přinesl web Satellifax.de. planet radio se zaměřuje na mladé posluchače, kterým nabízí zejména nové jména hudební scény.

Doposud bylo planet radio šířeno pouze v DAB+ multiplexu DR Hessen na území spolkové země Hesensko. Vstup do celoplošné distribuce by pochopitelně znamenal možnost oslovení mnohem širšího spektra posluchačů a tím pádem pochopitelně i vyšší výnosy z reklam. planet radio je kromě zemského DAB+ šířeno také prostřednictvím VKV vysílačů v Hesensku a dále u vybraných kabelových a IPTV operátorů. Zájemci z České republiky a Slovenska si mohou stanici pustit nejen na internetu, ale také ze satelitu Astra, pozice 19.2.

autor: lukpo
Spustit audio