Přichází první fáze přelaďování DAB+ rádia v Bavorsku, vysílání na kanálu 10D končí

2. červen 2017

Tento měsíc jsou změny naplánovany v lokalitách Hohe Linie, Landshut, Hoher Bogen i Brotjacklriegel.

Spolková země Bavorsko se připravuje na velké přelaďování digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Změny dopadnou i na majitele DAB+ rádií zejména v západních Čechách, kteří mají možnost signál z těchto vysílačů zachytit. Změny se dotknou konkrétně multiplexu Bayern na kanálu 10D, který čeká konverze na kanál 12D. Změna se dotkne stanic Absolut Hot, Radio Galaxy, Antenne Bayern, Rock Antenne a Kultradio.

Již příští týden dojde k přeladění vysílače Hohe Linie, a to v termínu od 6. do 7. června. Majitelé DAB+ rádií tak budou moci pozorovat výpadky signálu, a to většinou v řádu desítek minut po oba dva dny. 7. a 8. června čeká stejný krok vysílač Landshut. V Česku zachytitelný Hoher Bogen přejde z kanálu 10D na 12D v rozmezí 13. a 14. června. V týdnu 20. až 21. června se přelaďuje vysílač Brotjacklriegel. Ve stejný den zároveň dojde k ukončení šíření signálu z lokality Passau - Dommelstadl na kanálu 10D, kanál 12D bude využívat stanoviště Passau – Kühberg.

Další významné změny proběhnou na bavorských DAB+ vysílačích 1. července. Web Digitální rádio o nich bude čtenáře včas informovat.

autor: lukpo
Spustit audio