Dobrůtky

25. březen 2014

Magazín o vaření, o jídle a o pochutinách, které mají pohladit naši duši i žaludek. Každou sobotu vařili, pekli, smažili, ale také míchali a připravovali různé nápoje nejrůznější osobnosti či profesionální kuchaři ze severní Moravy a Slezska.

Kulinářský pořad představoval nejen speciality z regionální kuchyně ale i zajímavé počiny v oblasti gastronomie. Severní Morava a Slezsko je typická tím, že se v ní setkávají vlivy hned několika různých národností a tento fakt se promítá i do zdejší gastronomie. Proto ani v magazínu Dobrůtky nechyběly speciality a zajímavosti z kuchyně slezské, polské, slovenské nebo třeba řecké.

Připravovaly a uváděly: Ivana Šuláková, Naďa Čvančarová


Historie pořadu:
Pořad Dobrůtky jsme vysílali od začátku roku 2006. Tehdy nahradil jiný gastronomický pořad, a to Pochoutky, který vyráběli a stále ještě vyrábějí naši pražští kolegové Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal z Českého rozhlasu Region.

U zrodu Dobrůtek stály Ivana Šuláková a Dagmar Misařová. Ta pořad připravovala do začátku června 2010, kdy ji vystřídaly Naďa Čvančarová a na čas také Jana Hovjacká. Několik dílů natočila v závěru roku 2010 i Dominika Rojtová.

Na konci února 2010 dostal úspěšný magazín také svou internetovou podobu. Na stránce Dobrůtek najdete jednotlivé díly pořadu, včetně receptů a fotografií pořízených během natáčení.

Dobrůtky jsme vysílali až do konce roku 2013, pak se v souvislosti se změnami v programu všech regionálních stanic Českého rozhlasu na ostravské rozhlasové vlny vrátily výše zmíněné Pochoutky.

Odvysílané pořady (od května 2008) si můžete rovněž poslechnout v iRadiu.
Recepty, postup přípravy jednotlivých pokrmů, fotografie a také zvukové záznamy (od 20. února 2010) najdete na webové stránce Dobrůtek.

Spustit audio