Ve Vrchlabí budují fotbalové travnaté hřiště a hřiště s umělým povrchem

8. leden 2015

Chybět nebude ani atletická dráha a prostory pro veřejnost. Stavba odstartovala v červnu a už je z větší části hotovo. Stavbaři teď dokončují šatny, tribuny a budovu občerstvení. Fotbalové hřiště budou využívat nejen hráči kopané, ale i atleti. První sportovci by tu mohli začít trénovat začátkem léta.

Dělníci na novém fotbalovém hřišti pracují neustále. Díky dlouhému a teplému počasí na podzim stihli téměř dokončit plochu hlavního fotbalového hřiště i tréninkové plochy.

"To je už finální vrstva písku, která se ještě nějak porovná a na jaře už se sem bude sít tráva", říká starosta města Vrchlabí Jan Sobotka ze Sdružení Zvon. Hlavní hřiště bude pochopitelně i zavlažováno, stavbaři právě položili poslední trubky.

"Jsou tam výsuvné postřikovače, které když se zavlažuje, tak stříkají dokolečka", připojuje Jan Sobotka.

Vedle hlavního hřiště vyrůstá i tréninková plocha s umělým povrchem. Sloužit ale nebude jen pro tréninky. "Bude homologované na zápasy normální, za nepříznivého počasí nebo dlouhého jara, tak se budou hrát na tomto hřišti i soutěžní utkání, ale je to tréninkové hřiště", vysvětluje starosta.

Atletická dráha (ilustrační foto)

Kolem hřiště s umělým povrchem bude atletická čtyřdráha, která na rovince bude rozšířena na šest pruhů.

Stavbaři nyní pracují hlavně na zázemí pro sportovce a návštěvníky. Vyrůstá tady zastřešená tribuna pro 300 diváků, osm šaten, toalety a občerstvení. Všechny budovy včetně pokladny mají zaoblené tvary. K hřišti se lidé dostanou sjezdem z hlavní silnice směrem z Vrchlabí na Jilemnici a pro pěší město vybudovalo lávku přes hlavní dopravní tah.

"Parkoviště asi pro 70 aut a 4 autobusy, plus připojení na veřejnou městskou dopravu", dodává starosta Vrchlabí Jan Sobotka.

Dostaveno na konci května

Stavba hřiště, které přijde na 120 milionů bez daně, by měla být dokončena v květnu. První sportovci by se pak po trávníku mohli prohánět začátkem června.


Zvětšit mapu
Spustit audio