Stávka i skandál kolem špehování zaměstnanců tíží Německé dráhy

S vážnými problémy se musejí potýkat Německé dráhy. Státního dopravce zítra ráno ochromí varovná stávka členů dvou železničních odborových organizací. Firma se navíc musí potýkat s nařčením, že špehovala své zaměstnance.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncern Deutsche Bahn

Koncern Deutsche Bahn | Foto: www.db.de/site/bahn/de/start.html

Koncern Deutsche Bahn už přiznal, že bez jejich vědomí nechal prověřit plných 173 tisíc zaměstnanců. Vedení společnosti chtělo zjistit, zda jsou zaměstnanci náchylní ke korupci. Podle všeho se ale Německé dráhy dopustily vážného prohřešku proti zákonu na ochranu osobních údajů.

Managementu drah dělá vrásky na čele taky sociální neklid v řadách členů odborových sdružení GDBA a Transnet. Ty vyhlásily na zítřek několikahodinovou varovnou stávku, která má ochromit dopravu v devíti německých městech, včetně Berlína nebo Mnichova.

Odbory si nátlakovou akcí chtějí vynutit až desetiprocentní zvýšení mezd a lepší plánování služeb ze strany zaměstnavatele.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme