Ještě týden a známe vítěze! Přípravy finalistů na Startér Showcase vrcholí, co se jim honí hlavou?

9. duben 2024

Na wave.cz/starter probíhá nemilosrdný finálový souboj. Hlavní rivalové letošní hitparády neobjevených – Ida The Young, Máří a Midnight Swimmers dorazili za Martinem a Filipem na rozhovor, aby se setkali tváří v tvář. Všechny je potom uvidíte a uslyšíte živě na Startér Showcasu 15. dubna. Martina s Filipem zajímalo jak snáší soutěžení, jakou strategii volí při sbírání hlasů nebo jak by naložili s případnou výhrou. Příští pondělí vysíláme živě z finálového večírku!

„Bylo super to prožívat každý týden a říkali jste nám hezký věci,“ chválí si Iris z Ida The Young jejich soutěžení ve Startéru, moderátoři spokojeně přitakávali. O něco stresovější to bylo pro kapelu Midnight Swimmers. „Já jsem byl vždycky strašně nervózní, vlastně to bylo horší než před koncertem, protože nemůžeš nic říct, jen posloucháš,“ vzpomíná na propocené minuty poslechu frontman Standa.

„Je to takovej adrenalin, kterej jsem neznala,“ popisuje Máří své pocity při poslechu hodnocení poroty. Vně finálové trojice se liší i přístup ke sbírání hlasů, třeba taková Iris nabízí na oplátku autorské kresby na míru. Máří do své kampaně zapojila bratra Matese a Midnight Swimmers (zatím) drží v popředí proaktivní otcové. Napínavý boj o hlasy pokračuje až do pondělních 22:00, kdy vyhlásíme vítěze na Startér Showcasu.

Vyberte vítěze Startéru 2023/2024 svými hlasy na wave.cz/starter a přijďte Ida The Young, Máří a Midnight Swimmers podpořit pod pódium na Startér Showcase!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.