Zámostí v Hluboké nad Vltavou má stezku, kde můžete sportovat i grilovat

19. září 2016
Česko – země neznámá

Pěší stezka v Zámostí v Hluboké nad Vltavou měla na dvou kilometrech 17 zastávek. Minulý čas je na místě, jelikož mnohá lákadla neodolala náporu vandalů. Stále jde ale o relativně udržovanou cestu, která skrývá mnohá překvapení daleko od davu turistů. Pokud si chcete užít klid na notoricky známém místě, neměli byste ji minout.

Stezku na břehu Vltavy vybudovalo v roce 2011 občanské sdružení Hluboká na Vltavou, v jehož čele stojí jeden z mnoha místních podnikatelů David Šťastný. V současnosti můžete při procházce narazit na vodníka Česílka, řadu jednoduchých tělocvičen pod širým nebem nebo zarůstající tunel z vrbového proutí.

Pokud byste si sebou vzali něco na zub, u altánu s výhledem na Vltavu můžete využít nově instalovaného grilu. Dostatečné zásoby dřeva jsou na opékání připravené.

Postavení pěší stezky přišlo na 1,4 milionu korun a drtivá většina této částky byla zaplacena z veřejných peněz, určených na rozvoj venkova. Stezku využívají především místní, kteří si na dvoukilometrový okruh chodí zaběhat po travnatých cestách nebo zajezdit na kole po přilehlém minibikeparku.

autor: Filip Černý
Spustit audio