Soutěž Lázeňský pohárek se konala v Karlových Varech už popatnácté

23. prosinec 2013

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary nejen letos slaví 100 let svého působení v Ondřejské ulici, ale uspořádalo také společně s karlovarskou pobočkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR jubilejní 15. ročník gastronomické soutěže Lázeňský pohárek.

V prostorách karlovarského hotelu Imperial se sešlo celkem 24 žáků středních škol a pracovišť, kde probíhají studentské praxe. Mezi soutěžícími byl i žák z německé školy v Pegnitz u Bayreuthu.

„Žáci prezentovali jak připravené výrobky, tak i dovednosti a zručnost na podiu před porotou a veřejností. V porotách zasedli přední odborníci naší gastronomie, kteří v závěru akci obohatili ukázkami svého umění a ochotně předávali soutěžícím své zkušenosti,“ uvedl ředitel SOU stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.

Výsledky soutěže potvrdily vysokou úroveň gastronomického vzdělávání v Karlovarském kraji. Vítězem kategorie Kuchař se stal Michael Kavka, žák karlovarské pořádající školy praktikující v Hotelu Carlsbad Plaza. Vítězkou kategorie Cukrář se stala Lucie Urbanová, žákyně Střední školy technické a gastronomické Chomutov.

„Uznání však bez rozdílu patří všem účastníkům za snahu nebýt průměrným a pracovat na svém odborném růstu. Soutěž proběhla ve správné soutěžní atmosféře, za což patří poděkování těm, kteří se na náročné logistice prestižní soutěže podíleli,“ uzavřel Neumann.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio