Modernizace ašského bazénu pokračuje, hotovo bude do prázdnin

28. květen 2014

Kvůli další etapě úprav je krytá plovárna v Aši na dva měsíce mimo provoz. Práce byly zahájeny 1. května, hotovo má být poslední červnový den. Nynější odstávka se týká plánované rekonstrukce dámských sprch, sociálního zařízení a instalace solárního systému.

Finančně nejnáročnější částí bude investice do snížení energetické náročnosti provozu bazénu. Posílena bude také statika střechy. Na akci město Aš obdrželo evropskou dotaci z operačního programu Životní prostředí.

Současně probíhají také již delší dobu připravované propojení venkovních a vnitřních bazénů. V místě podesty u schodů do venkovního areálu se budují brodítka s filtrací, sprchy se zastřešením, opraveny budou schody a zídky. Dále bude zbudován nový nájezd pro kočárky a vozíčkáře, opraven bude chodník a oplocení od schodů směrem k venkovním bazénům.

Modernizace plaveckého bazénu v Aši probíhá už několik let. V roce 2009 se za zhruba šest miliónů korun opravila a zateplila střecha. O tři roky později se vyměnily technologie úpravny bazénové vody. Vloni pak byla opravena sociální zařízení v pánské části šaten.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio