Při přistání havarovalo na karlovarském letišti malé letadlo

9. červen 2014

Těsně před sobotním polednem oznámili záchranáři, že na letišti v Karlových Varech bude přistávat malé letadlo Cessna, pravděpodobně s poškozeným podvozkem. Na plochu letiště okamžitě vyjeli hasiči, policie i posádka záchranné služby.

Čtyřmístné letadlo při přistání havarovalo a skončilo zhruba 10 metrů mimo přistávací plochu. V letadle cestovali dva muži, kteří při havárii utrpěli lehká zranění na rukou.

Na místě je zkontrolovala záchranná služba. Hasiči zajistili místo nehody a zkontrolovali, zda nehrozí nebezpečí vzniku požáru.

Kvůli nehodě bylo zhruba na hodinu letiště pro další provoz uzavřené. Po dohodě s leteckými inspektory poté letištní hasiči zajistili místo nehody tak, aby na dráze mohla přistát další letadla na pravidelných linkách.

Nešlo o jedinou nehodu v regionu. Dva životy a jedno vážné zranění si vyžádaly další kolize na Karlovarsku. Na kolejích mezi Ostrovem a Hájkem srazil vlak člověka. Při nehodě kamionu za Karlovými Vary se vážně zranil řidič, kterého převezl vrtulník do Fakultní nemocnice v Plzni. Jeho spolujezdkyně nepřežila.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio