Už tento týden budeme znát nejlepší podnikatele Karlovarského kraje

22. září 2014

Už ve středu 24. září se rozhodne o nejlepších podnikatelích Karlovarského kraje. Dvacítka nejúspěšnějších firem a živnostníků regionu bude bojovat v soutěžích Firma roku 2014 a Živnostník roku 2014.

Odborná porota vybere vítěze ze 477 firem a živnostníků ze široké škály oborů, jakými jsou například strojírenství, zemědělství nebo řemeslná výroba. V rámci celé České republiky soutěž opět zaznamenala rekordní počet soutěžících. Přihlásilo se celkem 6 600 firem a podnikatelů.

Slavnostní vyhlášení regionálních vítězů se koná tradičně v Grandhotelu Pupp od 16 hodin. Vítězové krajského kola postoupí do celorepublikového finále, které se koná 9. prosince v Praze na Žofíně.

V loňském roce se vítěznou firmou Karlovarského kraje stala společnost Nelan, která vyrábí a montuje plastová okna. Titul pro nejlepšího živnostníka Karlovarského kraje si loni odnesla šperkařka Lenka Bierová. Její ručně vinuté perličky zdobili i finalistky prestižní soutěže krásy v Dubaji.

Součástí soutěží je také anketa Absurdita roku, která upozorňuje na nesmyslná byrokratická nařízení uložená podnikatelům. Díky anketě bylo již v minulosti odstraněno několik nesmyslných pravidel.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio