Silnice z Merklína do Pstruží zůstane přes zimu otevřená

6. listopad 2014

V současné době probíhá rekonstrukce silnice do Perninku. Místní obyvatelé, ale i lyžaři se nemusí obávat toho, že by se kvůli opravě komunikace nedostali do svých domovů a blízkých skiareálů. V plánu jsou pouze částečné uzavírky, které nebudou bránit provozu.

Úsek mezi Merklínem a Pstružím by měl být v budoucnu širší a bezpečnější. V souvislosti s opravami se objevily obavy, zdali zůstane silnice přes zimu otevřená. Jak ubezpečil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil, motoristy čekají pouze částečné uzavírky.

„Uvědomujeme si, že silnice je hojně využívána nejenom místními obyvateli, ale i lyžaři, kteří navštěvují krušnohorská lyžařská střediska. Vše je proto naplánováno tak, aby silnice zůstala průjezdná. K jejímu úplnému uzavření dojde až po skončení zimní sezóny,“ uvedl Navrátil.

Součástí rekonstrukce bude rozšíření původní silnice. Poblíž koryta říčky Bystřice pak stavaři vybudují opěrné zdi pro zajištění vozovky. Počítá se i se stavbou nového mostu a přeložkou části silnice. Práce by měly být hotovy do konce srpna příštího roku.

Celkové náklady akce se vyšplhají na necelých 80 milionů korun, přičemž 85 procent pokryje z dotace z Evropské unie, konkrétně z Regionálního operačního programu Severozápad. Karlovarský kraj uhradí ze svého rozpočtu zbylých téměř 12 milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio