Útočník Micka přichází ze Slavie na hostování do Karlových Varů

1. prosinec 2014

Hokejista Tomáš Micka míří z pražské Slavie do Karlových Varů. Jedenatřicetiletý útočník přichází na hostování do konce sezony. Jeden z hráčů základní sestavy naopak mužstvo opustí během prosincové reprezentační přestávky

Jihlavský rodák se vrací do lázeňského města, aby zvýšil důraz a konkurenci v týmu.
Micka už v západočeském týmu působil. Loni přišel do Karlových Varů na konci listopadu a ve 27 duelech si připsal 12 bodů za šest branek a šest asistencí.

„Tomáš se k týmu loni připojil v podobnou dobu a týmu velmi pomohl. Věříme, že to tak bude i letos. Potřebujeme zvýšit důraz ve hře a Tomáš nám do této koncepce pasuje. Nechceme však zvyšovat počet hráčů, jeden z nich proto bude během prosincové reprezentační pauzy uvolněn,“ říká k okolnostem příchodu staronového hráče generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

Čtěte také

Tomáš Micka si v této sezoně v dresu Slavie připsal v 10 duelech jen jednu branku. Nastoupil také ve čtyřech utkáních za prvoligový Havlíčkův Brod a zaznamenal jednu asistenci. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě 438 zápasů.

„Za výkon proti Olomouci si někteří hráči místo v sestavě nezaslouží. Spousta z nich je příliš uspokojena svým místem v sestavě a to musíme změnit. V pátek do Litvínova tedy pojede značně pozměněná sestava. Uvažujeme, že do ní zapojíme i naše velmi úspěšné juniory nebo hráče z farmy v Sokolově,“ dodává Vaněk.

Karlovarská Energie prohrála pět z posledních šesti zápasů a v extraligové tabulce je jedenáctá s náskokem dvou bodů na třináctou Slavii a tří bodů na poslední Zlín.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio