Mikroregion Chebsko má nového předsedu

16. únor 2015

Před několika dny se konalo setkání zástupců svazku obcí pod názvem Mikroregion Chebsku. Novým předsedou byl zvolen chebský místostarosta Pavel Hojda.

Město Cheb je od počátku lídrem tohoto sdružení a zástupci města vždy tento mikroregion vedli. V minulosti některé obce ze sdružení vystoupily, jako například Nebanice či Františkovy Lázně. Nově zvolené vedení Františkových Lázní ale uvažuje o návratu.

„Cheb má nepoměrně více obyvatel než ostatní obce a zpravidla nejsou plně respektovány jeho zájmy. Každá obec má totiž jeden hlas. Rád bych začal jednat se všemi zástupci mikroregionu a věřím, že návrh stanov, který by neznevýhodňoval žádného člena, bude přijat,“ vysvětlil chystané novinky Pavel Hojda.

Poplatek do sdružení čítá 3 koruny za jednoho občana. Město Cheb se svými téměř 34 tisíci obyvateli přispívá do pokladny sdružení téměř 120 tisíc korun ročně.

Mikroregion Chebsko je dobrovolný svazek obcí, který vznikl na základě rozhodnutí obecních a městských zastupitelstev v roce 2003. Svazek dnes čítá 13 obcí, které spolupracují v nejrůznějších oblastech, například řešení potřeb v oblasti životního prostředí či kultury.

Do chebského mikroregionu patří třeba Dolní Žandov, Odrava, Plesná, Pomezí nad Ohří, Skalná či Třebeň.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio