V Chebu se potýkají s vandalismem, zvažují i odměny za odhalení

25. listopad 2015

Cheb se v poslední době potýká s vlnou vandalismu. Naposledy někdo poničil vybavení odpočinkového areálu na levém břehu Ohře. Vedení radnice dokonce zvažuje, že nabídne odměny za informace, které povedou k dopadení vandalů.

„Rádi bychom odměnili lidi, kteří upozorní na vandalismus, pokud to povede k potrestání vandalů. Bohužel se nám ve městě v poslední době stalo několik případů,“ říká starosta Petr Navrátil.

Vandalové v areálu na levém břehu Ohře udělali škodu za více než 50 tisíc korun. Předtím zase někdo poškodil nové zrekonstruované desky na bazénu, které se budou muset vyměnit.

Řádění v areálu u řeky Ohře sice zaznamenaly kamery městského kamerového systému, ale hlídka na místo vyslaná nebyla. To bude mít podle starosty zřejmě personální dohru. Operační důstojník městské policie zřejmě špatně vyhodnotil situaci a strážníky na místo neposlal.

Městský i soukromý majetek ve městě zřejmě ničí malá skupinka vandalů. K jejich dopadení by tak mohly pomoci odměny. Návrh ale musí nejprve posoudit rada. Zatím se zvažuje, že by informátor, který pomůže s dopadením vandalů, mohl získat až 15 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio