Porcelánka v Nové Roli rozšířila návštěvnické centrum. Lidem přibližuje tradiční regionální výrobu

3. prosinec 2015

Porcelánová zastávka - tak se jmenuje modernizované turistické centrum v Nové Roli na Karlovarsku. Najdete jej na okraji výrobního závodu městské porcelánky.

Návštěvníkům nabízí odpočinkové zázemí. Využívat ho budou především lidé, kteří do města přijedou autobusem, vlakem anebo na kole.

Expozice přibližuje tradiční regionální výrobu porcelánu. Zájemci si tady mohou sjednat prohlídku výrobních prostor továrny. Centrum vzniklo podle návrhu designéra Borise Klimka. Výzdoba přitom evokuje výrobu porcelánu a získávání jeho základní suroviny - kaolinu.

Vybudování nového návštěvnického centra vyšlo porcelánku na 5 milionů korun. Projekt podpořila dotace ministerstva pro místní rozvoj. Závod na výrobu porcelánky v Nové Roli při propagaci tradičních regionálních produktů spolupracuje s karlovarskou firmou Moser a likérkou Becherovka. Výsledkem je společný návštěvnický okruh, vhodný pro školy a tematické výlety.

Návštěvnické centrum v Nové Roli začalo pracovat před dvěma roky. Od svého otevření využilo jeho služeb přes 12 tisíc návštěvníků. Mnozí z nich využili možnost, podívat se přímo do výrobních hal.

autor: zdt
Spustit audio