Seniorům v Sokolově se otevřela bezplatná právní poradna

15. leden 2016

Další službou pro sokolovské seniory je bezplatná právní poradna. Kromě bezplatných kurzů sebeobrany nebo Senior Expresu tak nejstarší občané budou moct využít poradenství v oblasti veřejného i soukromého práva.

K tomuto kroku město přistoupilo proto, že právě senioři se nejčastěji stávají obětí různých podvodníků a takzvaných "šmejdů".

„Je to bezplatné právní poradenství pro seniory starší 65 let. To poradenství bude probíhat jednou týdně. Na člověka bude vždy zhruba 30 minut času,“ říká místostarostka Renata Oulehlová.

Poradenství má seniorům pomoci zorientovat se v těžké životní situaci a nastínit možnosti řešení. Právě senioři jsou nejzranitelnější skupinou a orientovat se v mnoha životních situacích je pro ně často obtížné.

Čtěte také

Právní poradna je tak další službou města pro seniory. Již několik let v Sokolově fungují bezplatné kurzy sebeobrany. Kurzy se otevírají vždy dvakrát ročně a mezi obyvateli Sokolova jsou velmi oblíbené.

Vybraným seniorům, kteří žijí sami, potom město přidělilo takzvaná tísňová tlačítka. S pomocí tlačítka si v nouzi senioři mohou přivolat pomoc strážníků. Strážníci už díky tlačítkům několika seniorům zachránili život.

V listopadu loňského roku spustila sokolovská radnice službu Senior Expres. Auto s řidičem seniory na základě objednávky za 15 korun odveze kamkoliv po městě.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio