Chebský průmyslový park se stále rozrůstá. Do léta zde vznikne 200 nových pracovních míst

2. únor 2016

V chebském průmyslovém parku oficiálně začala stavba nájemní haly pro společnost DHL Supply Chain. Nové distribuční centrum bude na ploše přes 13 tisíc metrů čtverečních poskytovat logistické služby pro poskytovatele televize Sky Deutschland v Německu a Rakousku. Partneři smlouvu podepsali na pět let.

V novém průmyslovém objektu najde v první fázi profesní uplatnění 200 lidí. Nábory pracovníků už začaly. Firmy nejprve hledaly manažery. Dalším krokem budou nástupy dělnických profesí zaměřené na skladovací služby, dopravu distribuci a servisní zajištění.

Stavba haly má skončit v květnu. Do ostrého provozu se provoz rozjede v polovině letošního roku. Podle zástupců společnosti DHL je pravděpodobné, že po dostavbě haly dojde na další rozšiřování provozu a služeb.

Chebská průmyslová zóna je nejúspěšnější v Karlovarském kraji. V současné době je téměř naplněna i její druhá etapa. Zahraniční investoři využívají výhodného položení zóny u německých hranic a dálnice D6. Cheb je také významným železničním uzlem.

Na zaplnění části chebské průmyslové zóny město spolupracuje se společnostmi Panattoni a Accolade. Rozvoj průmyslové zóny dávají odborníci do souvislosti s aktuálními údaji o počtu chebských obyvatel. Ten začal v loňském roce po desetileté stagnaci opět stoupat.

autor: zdt
Spustit audio