Ve Vintířově vzniká mísa pro nové karlovarské Vřídlo

3. duben 2016

Ve Vintířově na Sokolovsku vzniká nová mísa pro venkovní vývěr karlovarského Vřídla. Asi dvacetitunový betonový kolos přijdou městskou pokladnu na 600 tisíc korun.

Mísa má průměr asi šest metrů. „Jedná se o betonový prefabrikát, který se musí na míru vytvarovat. Formu jsme vytvořili ze dřeva a a je to vyztužené stavební ocelí a zalité betonem," říká ředitel společnosti, která mísu vyrábí, Rudolf Borýsek.

Největší problém bude doprava hotové mísy na místo určení. Mnohatunový betonový kolos je nejen těžký, ale i rozměrný. Bude se tak muset na některých místech asi naklonit, aby se do centra lázní dostal.

Podle vedení města zatím stále platí plánovaný začátek zkušebního provozu 15. dubna. Vše musí být připraveno do zahájení lázeňské sezony 7. května.

Původní výtrysk ve Vřídelní kolonádě musel být přesunut kvůli havarijnímu stavu kolonády. Do ní je nyní omezený vstup. Aby jeden ze symbolů města zcela nezmizel, město rozhodlo, že jej přemístí před budovu, kde bude tryskat pod širým nebem, dokud se kolonáda neopraví.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio