Zrekonstruovaný skatepark v Sokolově se těší stále větší oblibě

8. září 2016

V červenci minulého roku byl v areálu sokolovského Baníku slavnostně otevřen nový skatepark. Betonový areál bazénového typu patří k nejmodernějším skateparkům na Sokolovsku. Jeho vybudování stálo 4 miliony korun. Město na něj získalo dotaci z Evropské unie.

„Já tady jezdím už deset let. Je to můj rodný skatepark a v něm pro mě všechno začalo,“ vzpomíná profesionální skateboardista a sokolovský rodák Lukáš Muchna. Podle jeho slov je skatepark dobře naprojektován a má úspěch i u lidí, které sem Lukáš pozval z jiných měst.

„Od rekonstrukce se zájem určitě zvedl. Jezdí tady hodně mladých lidí. Jediné, co mě na tom trápí je, že se najde pár jedinců, kteří tady neudržují pořádek a nedokáží si po sobě uklidit odpadky. Chtělo by to správce, který by skatepark pravidelně kontroloval,“ říká Lukáš Muchna

„Dříve jsme si tu údržbu překážek a pořádek dělali sami, tak nevidím důvod, proč by si zde každý po sobě neuklidil. Byla by škoda, kdyby se v těchto nových prostorách pořádek neudržoval,“ dodává Muchna.

Sokolovský skatepark není postaven pouze pro profesionály, naopak. Překážky jsou nastaveny tak, aby se na nich začátečníci co nejvíce naučili.

„Mně se tu jezdí suprově. Protože jsem spíš začátečník, tak oceňuji to, že je tu více menších překážek. Rozdíl mezi starým a novým parkem je obrovský,“ chválí překážky i atmosféru skateboardový nadšenec a muzikant Robert Picka.


Skatepark v Sokolově
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio