V Chebu začínají vyrábět tlumiče a brzdové systémy. V moderních halách najde práci 300 lidí

20. říjen 2016

V průmyslovém parku v Chebu zahájil provoz čínský výrobce, produkující součástky pro auta. Zejména tlumiče a brzdové systémy pro luxusní vozidla. Velká část produkce bude mířit na západoevropské trhy.

Velkou výhodou je v této souvislosti umístění výrobních hal, a vlastně celého chebského průmyslového parku, nedaleko česko-německých hranic. V první etapě tady investor zaměstná 300 lidí. Všeobecně se mluví také o dalším rozvoji provozu, který by mohl nabídnout až tisícovku pracovních míst.

Výrobní závod o rozloze 15 tisíc metrů čtverečních bude vyrábět širokou škálu pasivních tlumičů pro automobily. Později bude součástí výrobního programu produkce tlumičů montovaných do luxusních vozů, které mohou pomocí elektroniky měnit jízdní režim.

Z velké části se v Chebu budou tlumiče kompletovat. Některé součásti se ale budou vyrábět z přivezeného materiálu. K dispozici mají být nejmodernější výrobní linky.

Výstavbu areálu financovala skupina Accolade, která nové haly vlastní a čínskému nájemci BWI je dlouhodobě pronajímá. První čínský výrobce se v průmyslovém parku objevil i díky spolupráci s místní samosprávou.

Slavnostní otevření nové haly v chebské průmyslové zóně

Průmyslová zóna v Chebu v současné době zabírá 40 hektarů a pracuje v ní kolem 2 500 lidí. Čínský investor se Cheb vybral po předchozím zmapování tří desítek lokalit v Česku a Polsku.

autor: zdt
Spustit audio