Zdravotně postižení se více zapojují do běžného života. Pomáhají jim v tom podnikatelé i firmy

2. listopad 2016

Neziskové organizace děkovaly firmám, které v Karlovarském kraji zaměstnávají zdravotně postižené. V sedmém ročníku regionální soutěži Stejná šance - zaměstnavatel 2016 určily podnikatele, kteří hendikepovaným lidem pomáhají se zapojením do běžného života.

V soutěži uspěly autosalon, soukromý pivovar a lázeňský hotel. Kromě Karlovarského kraje a Prahy se soutěž koná rovněž v Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji.

Do soutěže nazvané Stejná šance - zaměstnavatel 2016 lidé nominovali 25 regionálních podnikatelů a firem. Byly mezi nimi třeba úřady restaurace a malé výrobny. I tak vypadají pracoviště, která se věnují zdravotně postiženým mimo sociální ústavy anebo chráněné dílny.

Pořadatelům přišlo více než 40 nominací. Vítěze vybírala odborná porota. Představitelé nejlepších 10 společností a úřadů se sešli na slavnostním vyhlášení ve františkolázeňském hotelu Belvedere.

Vítězem regionální soutěže je karlovarský autosalon Algon Plus, který v dílně zaměstnává hendikepovaného Václava Ondruše. Ten se jako pracovník osvědčil a po přechodné době získal pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Na druhé příčce se umístil pivovar Kynšperk, který jako uklízeče zaměstnává pana Honzu. Třetí v pořadí, společnost Františkovy Lázně, zaměstnává ve svém hotelu Imperial na pomocné práce dvojici hendikepovaných.

Soutěž se konala na území Karlovarského kraje potřetí. I tentokrát ji pořádalo občanské sdružení Rytmus.

autor: zdt
Spustit audio