Modernizace chodovského nádraží začala netradičně od konce

28. listopad 2016

Trochu netradičně začala plánovaná modernizace vlakového nádraží v Chodově na Sokolovsku. Stavbaři ji totiž zahájili poslední etapou, a to demontáží bývalého mostu přes železniční trať u Nového Sedla, jehož nedostatečná výška znemožňovala umístit trakční vedení.

„Komplikované demoliční práce jsme museli velmi pečlivě naplánovat, protože probíhaly za běžného provozu ve stanici. Přemostění jsme postupně rozebrali v částečných výlukách pomocí těžkotonážního autojeřábu. Pro nás, stavbaře, to byl docela nevšední zážitek,“ uvedl projektový vedoucí Martin Počta.

„Modernizace železniční stanice Chodov je velmi významnou regionální zakázkou za téměř půl miliardy korun. Nejdůležitějším přínosem bude zvýšení traťové rychlosti a komfortu cestování v úseku mezi stanicemi Chodov a Nové Sedlo. Cestující se mohou těšit především na moderní nádraží v Chodově s novými zastřešenými bezbariérovými peróny, osvětlením a informačním i orientačním systémem,“ doplnil obchodní ředitel stavební firmy Pavel Stoulil.

Podle mluvčí společnosti Hany Tintěrové se stavba až dosud obešla bez úplné výluky trati. „K té dojde na jaře příštího roku, až stavbaři začnou s přebudováním kolejiště ve stanici Chodov a spojky Chodov – Nové Sedlo,“ dodala mluvčí s tím, že stavbaři se nyní přesunou do stanice Chodov, kde se až do konce stavební sezóny budou věnovat přípravným pracím.

Investorem celého projektu je Správa železniční dopravní cesty. Dokončen má být v průběhu příštího roku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio