Cheb hledá možnosti, jak rozšířit domov pro postižené Mája

17. prosinec 2016

Cheb hledá možnosti, jak rozšířit domov pro lidi se zdravotním postižením Mája. Přestěhování do bývalé školky na Zlatém vrchu se ukázalo jako příliš nákladné. Radnice proto zvažuje i využití jiné školní budovy nebo přístavbu současného objektu.

„Původní záměr počítal se čtyřmi nebo pěti miliony na přestěhování na Zlatý vrch. Ukázalo se, že by to bylo velmi náročné, protože by se musela udělat nákladná protipožární opatření a další úpravy budovy. Nakonec odhad nákladů stoupnul až na 14 milionů korun," říká starosta Petr Navrátil.

Protože tolik peněz město investovat do rozšíření domova Mája nechce, hodlá prověřit i další možnosti. Jednou z nich je využití některého z uvolněných pavilonů městských školek, protože dětí v nich postupně ubývá.

Třetí variantou je pak přístavba k nynější budově v Pastýřské ulici. Vedle objektu je poměrně rozsáhlá zahrada, takže by bylo možné z ní část zastavět.

Současné prostory domova Mája už nevyhovují podmínkám poskytování sociálních služeb. Město chce proto v příštím roce vybrat nejvhodnější variantu a sociální zařízení rozšířit. Peníze v rozpočtu na to už má.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio