Na kotlíkové dotace se čekalo od pátku. Zájemci vyčerpali kapacitu za půl hodiny

5. červen 2017

Plný počet 65 žádostí o dotaci na výměnu kotle, které Karlovarský kraj může uspokojit v druhé výzvě první vlny, doručili žadatelé na krajský úřad dnes během půl hodiny. Příjem žádostí začal v sedm hodin ráno.

Lidé z ranní fronty, která se před úřadem začala tvořit už od pátečního večera, odevzdali na úřadě 83 žádostí.

„Během 37 minut úředníci zaregistrovali žádosti všech čekajících žadatelů. Samozřejmě bereme dál všechny žadatele. Dneska a zítra bude ještě v provozu speciální podatelna v přízemí úřadu," uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Krajský úřad žadatelům o víkendu zpřístupnil vestibul, aby si mohli dojít na toalety nebo se napít ze zásobníků s pitnou vodou. Měli ale také možnost například sledovat televizi. V neděli večer čekalo u úřadu asi 70 lidí. Problémy žádné nenastaly.

V druhé výzvě první dotační vlny rozdělí kraj 8,3 milionu korun. Jde o poslední možnost, jak získat dotaci na kotle nižší energetické třídy.

Další vlna dotací, která by mohla v kraji nabídnout státní peníze na modernizaci kotlů, bude zahájena na přelomu léta a podzimu a bude mít zřejmě už přísnější podmínky. Žádosti se na podzim budou podávat elektronicky.

autoři: Směna ČRo Plzeň , Pavel Reichard
Spustit audio