MHD v Ostrově znovu projde změnami. Místní dopravní podnik zřejmě skončí

4. červenec 2017

Dopravní podnik města Ostrov, který začal fungovat loni v červenci, zřejmě na konci letošního roku skončí. Od příštího roku bude MHD pro město zřejmě provozovat jiný dopravce.

Zastupitelé již schválili zrušení smlouvy s firmou Ligneta, se kterou město podnik založilo.

„Nyní jednáme s Dopravním podnikem města Karlovy Vary. Udělali jsme si analýzu, z které vyplývá, že přes tisíc občanů Ostrova používá Karlovarskou kartu,“ řekl místostarosta Petr Šindelář.

Městská hromadná doprava by od příštího roku měla jezdit spíše v úspornějším režimu tak, aby minimum spojů zůstalo nevytížených. Ztrátovost některých spojů byla i důvodem, proč se město už na jaře rozhodlo změnit jízdní řády a počet spojů snížit. Vybrané spoje k nemocnici a do průmyslové zóny ale musel dopravní podnik na základě připomínek obyvatel vzápětí opět posílit.

Do loňského července MHD ve městě provozovala firma Ligneta. Radnice na provoz hromadné dopravy každoročně doplácela částkou 1,2 milionu korun.

Město společně s touto firmou následně založilo dopravní podnik. Přibyly nové zastávky a počet spojů se výrazně zvýšil. Přesto, že po těchto změnách cestujících přibylo, k vytížení všech spojů to nestačilo.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio