Dokumentace pro další úseky dálnice D6 má být ještě letos

9. srpen 2017

Do podzimu by mohlo mít Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravenu dokumentaci pro posuzování vlivu stavby na životní prostředí (EIA) na další úseky dálnice D6. Zatím stále platí, že obchvat Lubence, Řevničova a úsek Nové Strašecí - Řevničov, by se mohly začít stavět ještě letos.

Podle ředitele karlovarské pobočky ŘSD Lukáše Hnízdila mají už tři úseky v Karlovarském kraji územní rozhodnutí kromě úseku Olšova Vrata - Žalmanov. V současné době se podle něj zpracovává nová dokumentace EIA.

„Na podzim bychom měli dostat dokumentaci pro nové řízení a na konci roku by mohlo začít ověřovací řízení," uvedl Hnízdil. Ministerstvo životního prostředí podle něj slíbilo, že dokumentaci ověří do šesti měsíců. Pak může ŘSD začít s dalšími kroky v přípravě staveb.

Naděje se nyní upínají hlavně ke třem úsekům, které se mají začít stavět už letos. Tam se čeká jen na vydání stavebního povolení a dokončení druhého kola výběrového řízení na dodavatele.

Právě jejich případná odvolání mohou být důvodem pro další odklad. „Vím, že není nejlepší zahajovat stavby na podzim, ale věřím, že do konce roku se přeci jen začne," dodal ministr dopravy Dan Ťok.

Chybějící dálnice je dlouhodobě jedním z největších problémů Karlovarského kraje. Termín jejího dokončení je aktuálně stanoven na rok 2025.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio