V Aši stavbaři dokončují kruhový objezd v Šaldově ulici

8. listopad 2017

Donedávna nepřehlednou křižovatku ulic Šaldova, Janáčkova, Klicperova a Sokolská v Aši nahradí nová křižovatka okružní. Její stavba je dokončována právě v těchto dnech.

Bude se jednat u o čtvrtou křižovatku tohoto typu v Aši. První se objevila v roce 2005, při rekonstrukci Hlavní ulice. Rovněž další dvě jsou na Hlavní ulici.

Nový objezd by měl být prakticky bezúdržbový, mezi kameny v jeho středu se vysázejí keře a trávy. Radnice totiž chce, aby kruhové objezdy byly současně okrasným prvkem.

Dvacetimilionová rekonstrukce Šaldovy a Janáčkovy ulice měla být původně dokončena na konci října. Zkomplikoval ji ale nález původního kamenného chodníku. Místo museli následně zdokumentovat archeologové. Práce se tak o několik týdnů protáhnou.

Stavba je velký společný projekt krajské správy a údržby silnic a města Aš. Kraj do rekonstrukce komunikací investuje asi 12 milionů korun, město téměř za 11 milionů opraví chodníky a parkovací místa. Stavba s sebou nese také dopravní omezení nejen pro osobní auta, ale i městskou hromadnou dopravu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio