Hasiči ze Skalné na Chebsku byli oceněni za sběr elektroodpadu

3. leden 2014

Se sběrem vysloužilých elektrospotřebičů pomáhají i sbory dobrovolných hasičů. V Karlovarském kraji byli v loňském roce nejaktivnější hasiči ze Skalné. Ocenění jim předal krajský radní Václav Jakubík spolu se zástupci společnosti Elektrowin.

Sbory dobrovolných hasičů pomáhají s organizováním svozů všude tam, kde není sběrný dvůr bezprostředně po ruce. V rámci projektu „Recyklujte s hasiči“ pak za vybrané elektrospotřebiče získávají finanční odměnu.

V Karlovarském kraji se do projektu zapojilo 8 hasičských sdružení. Během prvních 10 měsíců letošního roku vysbíraly 23,8 tun elektroodpadu. Oproti loňsku je to více jak dvojnásobek. Nejúspěšnějším sborem se stal Sbor dobrovolných hasičů ze Skalné s 6,5 tunami.

Z rukou radního pro oblast životního prostředí a zemědělství Václava Jakubíka si hasiči převzali šek ve výši 10 tisíc korun. „Obdržené finanční prostředky věnujeme dětem. V rámci sboru funguje kroužek malých hasičů. Peníze poputují na výlety, tábory apod.,“ uvedl Josef Mariánus ze Sboru dobrovolných hasičů ze Skalné.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio