K mání jsou další knihy věnované přírodnímu bohatství našeho regionu

20. prosinec 2014

Milovníci přírody se mohou těšit na druhé vydání knihy „Památné stromy Karlovarského kraje“, které kromě nejnovějších informací obsahuje i aktualizovanou mapu výskytu těchto vzácných dřevin. Do světa zvířat žijících ve vodě i na souši pak mohou čtenáři zavítat prostřednictvím publikace „Obojživelníci a plazi Karlovarského kraje“.

„Cílem obou příruček je seznámit veřejnost s cenným přírodním bohatstvím, které se nachází u nás v regionu. Publikace jsou neprodejné a k dostání budou na Krajském úřadě Karlovarského kraje,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Václav Jakubík.

Druhé rozšířené vydání knihy Jaroslava Michálka „Památné stromy Karlovarského kraje“ seznamuje čtenáře s více než dvěma stovkami památných stromů na území našeho regionu.

Nejčastěji se při procházkách krajinou můžeme setkat s dubem letním, lípou srdčitou či lípou velkolistou. Krajovým specifikem je pak velký počet památných stromů.

Na vydání publikace „Obojživelníci a plazi Karlovarského kraje“ pracoval tým regionálních odborníků v čele s Vítem Zavadilem. První část knihy je věnována všem druhům těchto živočichů vyskytujících se na území našeho regionu. Čtenáři se tak postupně mohou seznámit se 17 druhy obojživelníků a 7 druhy plazů.

V druhé části knihy pak autoři představují 17 nejzajímavějších lokalit pro pozorování těchto zvířat. Každá z nich je něčím unikátní, a tak čtenáři zavítají nejenom mezi rybníky nebo rašeliniště, ale například i do kaolinových dolů či pískoven.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio