Více kamer s lepším rozlišením budou mít strážníci v Karlových Varech

2. únor 2016

Karlovy Vary budou více pod dohledem policistů. Strážníci totiž chystají nejen obnovu kamerového systému, ale i jeho rozšíření.

Dříve byl systém umístěný především v centru lázeňského města. V posledních letech už kamery najdete i v okrajových částech Karlových Varů. Z kamerového systému strážníci měsíčně řeší asi 200 událostí.

„Místo, které podléhá zejména v letním období vyšší kontrole, je prostor před Tržnicí, kde se scházejí lidé, jejichž hlavním úkolem je zřejmě co největší konzumace alkoholu,“ říká strážník Libor Sedeny.

V letošním roce se kamerový systém rozšíří

„Stejně jako v loňském, tak i v letošním roce plánujeme rozšíření kamerových bodů, a to celkem o čtyři body. Jedná se o dvě lokality – Růžový vrch a Dvory,“ slibuje velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák.

Městská policie neumísťuje kamery náhodně, ale vždy na základě určitých požadavků. „Máme takové tři základní aspekty. Tím prvním je naše vlastní znalost prostředí. Dále jsou to podklady od Policie ČR, se kterou diskutujeme bezpečnostní situaci. A v neposlední řadě jsou to občané. Na základě těchto tří aspektů potom volíme lokalitu, kam kamerový bod umístíme,“ vysvětluje Vlasák.

Kromě nových kamer, které vyjdou asi na 800 tisíc korun, město postupně modernizuje stávající a mění je za kamery s vysokým rozlišením. Ty umožňují detailní záběry i na velkou vzdálenost. S sebou to ale nese i větší požadavky na datová úložiště. To se má letos ztrojnásobit a umožnit tak archivovat záběry pro potřeby strážníků a Policie ČR delší dobu.

Spustit audio