Brankář Dúbravka zažil hektický přestup do Slovanu. Dnes se možná dočká debutu

Fotbalový brankář Martin Dúbravka utíkal po svých, jel autem, letěl letadlem - spěchal totiž za fotbalisty Liberce, ke kterým přestoupil z dánského Esbjergu. A už dnes se možná dočká debutu. V Rakousku má pomoci Slovanu v zápase s Mödlingem.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový brankář Martin Dúbravka

Fotbalový brankář Martin Dúbravka | Foto: FC Slovan Liberec

Za týmem dorazil Dúbravka rovnou do rakouského Mödlingu. Slovan tam dnes večer čeká úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy a vzhledem k slabší formě dalších gólmanů Václava Hladkého a Ondřeje Koláře se možná Dúbravka okamžitě dočká premiéry v dresu Severočechů.

Přestup se konal hodně ve spěchu, takže Dúbravka ukázal své fyzické i psychické schopnosti, ještě než se k týmu připojil.

„Jel jsem hodinu autem, abych chytil let z Dánska, potom do Německa s přestupem ve Frankfurtu, potom do Vídně. Utíkal jsem, protože jsme měli zdržení ve Frankfurtu, dalších 30 minut jsem čekal na kufry a už jsem viděl, že mám zpoždění,“ popsal svou cestu Dúbravka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Martin Dúbravka včera přestoupil z dánského Esbjergu k fotbalistům Liberce

Začátek tréninku na stadionu Südstadt nestihl. Ve spěchu se ale převlékl a aspoň na chvíli se přidal ke svým novým spoluhráčům - tak mě tu máte a ve čtvrtek vám možná odchytám tolik důležitý zápas předkola Evropské ligy.

Ano, i to se může stát. S týmem je sice nová posila jen několik hodin, jenže trenér Jindřich Trpišovský reálně zvažuje jeho nasazení do zápasu.

„Přiznám se, že možnost to je. Vyhodnotíme si, co pro nás a pro něj bude nejlepší, a uvidíme, v jakém stavu bude. Risk by to byl, je tam to, že je tady první den a u toho brankáře je vždycky důležitá komunikace a souhra s hráči. Já si s ním chci sednout a chci slyšet jeho názor,“ říká Trpišovský.

Pokud tedy trenéři dají samotnému Dúbravkovi na výběr, uslyší jednoznačnou a do jisté míry dost odvážnou odpověď.

„Určitě ano. Strach nemám. Není to ideální, to bych lhal, ale není to nic neobvyklého, stává se to. Nebudu se vymlouvat na nějaké časové posuny anebo že neznám mužstvo. Je to sport, a když jdeme všichni za jedním cílem, tak není čas na nějaké neporozumění,“ prohlašuje Dúbravka.

Stejně jako fanoušci Severočechů věří, že by byl jeho případný debut spíš pozitivním impulzem pro mužstvo než ukázkou nesehrané defenzivy. Utkání začne pět minut po 21. hodině.

Jestli je Dúbravka skutečně mezi třemi tyčemi, a jak se jeho týmu daří, se dozvíte z reportážních vstupů.

V stejné fázi kvalifikace o Evropskou ligu se představí také další české týmy. Slavia v 19 hodin přivítá portugalské Rio Ave. tento zápas budeme vysílat celý v přímém přenosu na streamu Český rozhlas Sport. Ve 20 hodin nastoupí fotbalisté Mladé Boleslavi k utkání na hřišti makedonské Škendije.

David Nyč, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme