Liberečtí fotbalisté porazili v přípravě Duklu i Ústí nad Labem

3. červenec 2014

Liberečtí fotbalisté ve středu nastoupili se dvěma odlišnými sestavami k přípravným utkáním v Nymburku, v obou případech ale dokázali zvítězit. Nejprve přehráli v gólově bohatém zápase pražskou Duklu 4:3, se zcela pozměněnou jedenáctkou poté porazili 1:0 Ústí nad Labem.

„Oba zápasy splnily to, co jsme v podstatě chtěli. Jsme v zátěži, takže se stále dá čekat vývoj, zatím to úplně ideální není. Kluci ukázali, že i přes únavu chtěli vyhrát,“ vysvětloval liberecký kouč Samuel Slovák.

Do zápasů s Duklou a Ústím nad Labem nasadil liberecký kouč dvě rozlišné, ale na první pohled vyrovnané jedenáctky. Cílem tedy bylo znovu vyzkoušet v akci co nejvíce hráčů.

„V kombinaci dvojic a větších formací chci každému hráči najít nejlepší post, aby byl pro mužstvo co nejužitečnější,“ říkal Slovák po druhém utkání, ve kterém Slovan těsně, tedy 1:0 přehrál ústecké fotbalisty.

O dost, řekněme divočejší, bylo první středeční klání. Do toho zasáhl záložník Marek Jarolím a také on se vstřelenou brankou podílel na spíše hokejovém výsledku.

„Byla to přestřelka. Napadalo nám to tam, i když jsme víc ze hry neměli. Že jsme dali 4 góly je pro mě celkem překvapení.“

Dvougólový Hadaščok ocenil spoluhráče

Dalším skórujícím byl v utkání s Duklou Vojtěch Hadaščok. Ten překonal gólmana soupeře dokonce dvakrát a zcela jistě si alespoň trochu vylepšil pozici v boji o libereckého útočníka číslo jedna.

„Byl to dobrý týmový výkon. Všichni jsme makali. To, že mi to kluci dvakrát výborně poslali do šestnáctky a já si to našel, byla jen třešnička na dortu.“

Kéž by byly podobné útočné akce v podání Slovanu k vidění také v soutěžních utkáních.

autor: David Nyč
Spustit audio