Sprint dvojic na kolečkových lyžích v centru Liberce nabídl zajímavou podívanou

Libereckými ulicemi se proháněli nejlepší domácí běžci na lyžích, přestože je teprve konec září. Sešla se tam kompletní česká reprezentace i bývalé osobnosti bílé stopy. Zatím všichni závodili v exhibičním duchu, na kolečkových lyžích a navíc v netradičním prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšní lyžaři Lukáš Bauer (vlevo) a Martin Koukal.

Úspěšní lyžaři Lukáš Bauer (vlevo) a Martin Koukal. | Foto: Tomáš Adamec

Lyžaři jsou sice zvyklí prohánět se většinou přírodou, ale 800 metrů dlouhý okruh s kvalitním asfaltem v rámci 3. ročníku závodu SKI Street vede přímo centrem Liberce a to v ulicích Barvířská a Široká, které jsou uzavřené tak, aby nepřekážela auta.

A právě lehká dostupnost pro fanoušky sehrála velkou roli, protože organizátoři chtějí přilákat co možná největší množství diváků, i těch, kteří by normálně nepřišli, ale centrem města by se v té době třeba procházeli.

V Liberci závodí česká reprezentace, ale také spousta dalších. Třeba bývalý mistr světa Martin Koukal, který ve středu ukončil svoji profesionální kariéru a tady se chtěl rozloučit s fanoušky.

Přehrát

00:00 / 00:00

SKI Street na kolečkových lyžích sledoval v centru Liberce David Nyč

Dále se ve sprintu dvojic představili Lukáš Bauer s mladým Petrem Knopem nebo Aleš Razým, Martin Jakš, Dušan Kožíšek, Ondřej Horyna. Mezi ženami ve startovní listině najdete jména jako Eva Vrabcová Nývltová nebo Petra Nováková.

V Liberci mají lidé velkých sportů dostatek, nejen fotbal ale také hokej a volejbal, přesto se tu v předchozích letech pořádání SKI Street osvědčilo, a proto se sem také organizátoři vrací. Navíc Dukla Liberec je klub naprosté většiny všech reprezentantů.

Ani počasí lidi neodradilo

A v neposlední řadě jde o to, že ve městě pod Ještědem je lyžování hodně populární, a proto tu byl předpoklad zajímavé kulisy, což se nakonec vcelku potvrdilo, i když řadu lidí možná odradilo nevlídné deštivé počasí.

Poprchávání bylo nepříjemné i pro samotné závodníky, protože kolečkové lyže na mokrém asfaltu velmi kloužou. Zítra se většina závodníků přesune do nedalekého areálu ve Vesci, kde se bude konat mistrovství České republiky.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme